Toestel reinigen

Keukens kunnen behoorlijk smerig zijn: vuile vaat in de gootsteen, gemorst eten op het aanrecht, olie en vet op het fornuis, en zelfs voer van huisdieren op de vloer. Een dag verwaarloosd, kan de keuken een toevluchtsoord worden voor ziektekiemen, insecten en andere ongedierte.

Hoe maak je een koelkast schoon?

Wist u dat een schone koelkast energiezuiniger is? Het is waar, dus gooi je bedorven voedsel weg en schrob die planken en lades met warm zeepwater. Onthoud: Was een koude glazen plank niet met heet water; het glas kan barsten. Veeg de buitenkant grondig schoon met een niet-schurend doekje en – last but not least – stofzuig de koelkastspiralen aan de achterkant van het apparaat.

Hoe maak ik een oven schoon?

Ovenspatten zijn moeilijk te verwijderen, omdat ze meestal al aangebrand zijn tegen de tijd dat u ze opmerkt. Smeer een pasta van zuiveringszout en water op de vlekken en schrob ze met een tandenborstel of een plastic schuursponsje. Voeg een beetje azijn toe voor een extra schoonmaakbeurt. Voor extreem vuile ovens kunt u een commerciële ovenreiniger nodig hebben – volg de gebruiksaanwijzing van de fabrikant.

Hoe maak ik een strijkijzer schoon?

Als er residu op een strijkijzer komt, stop dan en maak het schoon, anders beschadigt u uw couture de volgende keer dat u de was strijkt. Doe een pasta van zuiveringszout en water op een koel strijkijzer en wrijf het in de zoolplaat tot de vlekken verdwenen zijn. Om minerale aanslag uit stoomleidingen te verwijderen, gebruikt u pijpreinigers. Tenslotte vult u het waterreservoir met een 50-50 oplossing van azijn en water en zet u het strijkijzer 15 minuten op de hoogste stand. Laat het afkoelen en giet de vloeistof eruit. Herhaal dit met gewoon water.

Hoe maak je een magnetron schoon?

Wanneer voedselresten zich ophopen in de magnetron, kan het onmogelijk lijken om ze te verwijderen – maar citroenen en water kunnen de klus klaren. Snijd een citroen doormidden, pers het sap uit in een magnetronbestendige schaal en voeg een kopje water toe. Zet de magnetron 10 minuten op hoog, en laat hem dan 10 minuten staan, zodat de citrusdamp zijn werk kan doen. Daarna gewoon afvegen, en klaar!

Hoe maak je een broodrooster schoon?

Als de binnenkant van uw broodrooster een rommelige puinhoop is, dan is het hoog tijd voor een goede schoonmaakbeurt. Hier is een truc waarmee u dit klusje in een handomdraai klaart. Haal de stekker uit het stopcontact en leg het broodrooster op een paar lagen krantenpapier. Doe een eetlepel koosjer zout in elke gleuf voor de toast en plak een vel papier over de gleuven. Schud krachtig om alle deeltjes los te maken. Leeg de broodrooster en veeg hem af.

Een broodrooster schoonmaken

Hoe maak ik het fornuis schoon?

Er is geen reden voor uw fornuis om geplaagd te worden door vettige ophopingen en gemorste gerechten. Het is eenvoudig schoon te maken, het kost alleen wat tijd. Bij een gasfornuis verwijdert u de branderkappen, roosters en bedieningsknoppen en legt u ze in heet water met zeep. Reinig het fornuis met een schuursponsje en afwasmiddel en spoel het af. Voor een elektrisch fornuis: week de lekbakjes en de knoppen, maar niet de branders; reinig rondom de branders.

Leave a Reply

Your email address will not be published.