Niet iedereen weet hoe je moet strijken zonder strijkplank. Er zijn echter manieren om zonder strijkplank te strijken.

Hoe strijk je zonder strijkplank

Er zijn veel vaste oppervlakken in uw huis die u kunt gebruiken in plaats van een strijkplank wanneer een strijkplank niet beschikbaar is. U wilt echter nooit rechtstreeks op een oppervlak strijken. Gebruik een soort warmtebuffer, zoals een witte wollen deken of een dikke handdoek. Gebruik alleen wit als u stoom gebruikt.

Hoe strijk je op de vloer

Als u een stenen, houten of tapijtvloer hebt, kunnen deze heel goed werken om te strijken. Leg er een handdoek of deken neer om te strijken. Leg de kleren op de deken en begin te strijken. Zorg ervoor dat de hete delen van het strijkijzer niet in direct contact komen met de vloer.

Hoe strijk je op de tafel

Kleding strijken op de tafel is vergelijkbaar met strijken op de vloer. Maar het zal je rug niet breken. Leg de handdoek of deken neer en sla je kleren plat. Dan kun je beginnen met strijken. Het kan ook nuttig zijn een doek of keukenhanddoek te hebben om het strijkijzer op te plaatsen. Kies bij het strijken echter een tafel die niet van glas is. De hitte kan het glas van je tafel breken.

Hoe strijk je op een werkblad

Werkbladen in badkamers en keukens worden vaak aan hitte blootgesteld en kunnen dienen als plaats om kleren te strijken als er geen strijkplank beschikbaar is. Je hebt echter iets nodig om de warmte te absorberen, dus je zet het niet direct op het werkblad. Het is goed om een stevig oppervlak te hebben om te strijken, want zo krijgt u perfecte plooien zonder strijkplank.

Een steamer als strijkijzer gebruiken

Een andere manier om kleding te strijken zonder strijkplank is het gebruik van een stoomstrijkijzer. Wanneer u een steamer gebruikt, volg dan alle aanbevelingen van de fabrikant voor het instellen van de steamer en het instellen van de juiste instellingen. Dan laat je de steamer op en neer lopen om snel kreukels te verwijderen. Als u echter op zoek bent naar die perfecte rimpels, zoek dan naar een andere methode.

Een strijkplank gebruiken om te strijken zonder strijkplank

Strijkmatten zijn ideaal voor reizigers en voor wie geen tijd heeft om zijn strijkplank tevoorschijn te halen. Deze deken is hittebestendig en verandert elk plat oppervlak snel in een strijkplank zonder dat u uw strijkplank hoeft te bewapenen. Om de strijkdeken te gebruiken, gooit u hem gewoon op een stevige ondergrond en begint u met strijken.

Hoe strijk je je kleren in bed?

Om snel te strijken, kunt u in bed strijken. Om in bed te strijken, gooit u er gewoon een deken of een dikke handdoek over en strijkt u uw kleren er bovenop. Wanneer u in bed strijkt, moet u er echter voor zorgen dat het strijkijzer goed rechtop staat. Het kan helpen om in de buurt van de eindtafel een strijktafel te zetten, waarop u het strijkijzer kunt plaatsen wanneer u tussen de strijkbewegingen door kragen, manchetten of naden aanbrengt.

Hoe strijk je boven op de wasmachine zonder strijkplank

Een goede manier om scherpe lijnen in de was te krijgen is om de bovenkant van de wasmachine of droger te gebruiken. Leg gewoon een dikke handdoek op de vloer en ga aan de slag. Ook het per ongeluk neerzetten van het strijkijzer op de bovenkant van de wasmachine of droger zal geen problemen opleveren. Bovendien kunt u een speciaal ontworpen magnetische strijkmat kopen voor de bovenkant van uw wasmachine of droger, met magneten om ervoor te zorgen dat hij niet wegglijdt.

Een strijkijzer gebruiken om kleren te strijken zonder strijkplank

Je hoeft niet eens je strijkijzer aan te zetten om van je kreukels af te komen. Gebruik in plaats daarvan een stijltang. Gebruik lage of middelhoge warmte om snel het probleem van kreukels op manchetten of kragen op te lossen. En het kan bijna overal gebruikt worden.

Hoe strijk je kleren met een droger

Als je alleen kreukvrije kleren wilt, sla dan de strijkplank en het strijkijzer over en gooi de kleren in de droger. Voeg een vochtige witte handdoek toe en droog gedurende ongeveer 15 minuten. Deze methode maakt gebruik van stoom om rimpels te verwijderen.

DIY strijkplank

  • Als je veel strijkt, kun je met een snelle hack je eigen strijkplank maken.
  • Vouw een kartonnen doos uit die past bij de grootte van de strijkplank die u nodig hebt.
  • Wikkel het in een dikke witte handdoek.
  • Speld de handdoek vast.
  • Bedek het met een oude katoenen doek.

Leave a Reply

Your email address will not be published.