Keuken schoonmaken

Koelkast

Wanneer een koelkast niet zo vaak of zo grondig wordt schoongemaakt als zou moeten, wordt morsen een groter probleem dan alleen maar plakkerige vlekken op koelkastplanken. Ze kunnen een probleem worden voor de voedselveiligheid. De sleutel tot het elimineren en voorkomen van koelkastgeur is het gebruik van een natuurlijke en veilige methode.

  • Verwijder eerst alle etenswaren uit de koelkast voordat u gaat schoonmaken.
  • Voeg in een bakje lauw water een eetlepel afwasmiddel toe.
  • Met een papieren handdoek of microvezeldoekje veegt u de schappen van de koelkast, de groentelade en de specerijenbakjes in de deur schoon.
  • De volgende stap is het ontgeuren van uw koelkast met Fresh Wave Odor Removing Laundry Booster.
  • Dep een microvezeldoekje met de Fresh Wave oplossing.
  • Veeg dezelfde plekken in de koelkast schoon waar u de vlekjes hebt schoongemaakt.
  • De natuurlijke plantenoliën en -extracten neutraliseren op natuurlijke wijze achtergebleven geurtjes van bedorven voedsel, gemorst voedsel en restjes.

 

Koelkast

Magnetron

Veel van dezelfde reinigingsprincipes die gelden voor het verwijderen van resten en vlekken uit de verschillende compartimenten van de koelkast, zijn ook van toepassing op de bodem (en zijkanten) van de magnetron.

Geurmoleculen hebben energie nodig om in gas te veranderen en die energie komt vaak in de vorm van warmte. Wanneer uw magnetron voedsel opwarmt, zetten geurmoleculen zich snel om in hun gasvorm, waardoor intense geuren ontstaan – goede en slechte. Om deze vluchtige moleculen een chemische structuur te geven om zich aan te binden, kunt u altijd zuiveringszout of azijn gebruiken om aanhoudende geuren te neutraliseren nadat u de binnenkant van uw magnetron hebt schoongemaakt.

Voeg gewoon een gezonde hoeveelheid zuiveringszout toe aan een kleine magnetron-veilige kom en vul de kom met water. Laat de magnetron tot 5 minuten draaien om stoom te creëren. Zodra de tijd voorbij is, laat u de stoom een beetje ronddwarrelen (ongeveer 10 minuten), opent u de deur en gebruikt u een handdoek of doek om het vuil en de vastzittende etensresten die door de stoom en de zuiveringszoutoplossing zijn losgekomen, weg te vegen.

Vaatwasser

Een van onze favoriete tips voor het schoonmaken van apparaten is het gebruik van azijn – in het bijzonder, witte gedestilleerde azijn – om uw vaatwasser grondig te reinigen.

Haal alle vaat en zilverwerk uit de rekken en compartimenten. Plaats een vaatwasmachinebestendige kom met witte gedestilleerde azijn in het onderste rek van de vaatwasser en laat hem draaien op een cyclus van warm of heet water. Het zuur van de azijn verwijdert etensresten, vlekken en andere overblijfselen van een bijzonder vieze afwas na het eten.

Oven

Oven

Net als voor andere keukenapparatuur geldt ook voor de oven dat u een beetje Fresh Wave, zuiveringszout en azijn kunt gebruiken in onze tips voor het schoonmaken van de oven. Hoewel sommige mensen liever ammoniak gebruiken, werkt het schoonmaken van een oven en fornuis met zuiveringszout ook.

Als de combinatie van zuiveringszout en azijn wordt gebruikt om de oven schoon te maken, laat het mengsel dan een nacht staan zodat de chemische reactie echt kan werken. Het vastgestelde mengsel in een spuitfles wordt ook gebruikt voor fornuizen, waarbij overtollig vet en vuil met een warme doek wordt verwijderd.

Leave a Reply

Your email address will not be published.